nienke sinninghe

Nienke Sinninghe

Mijn naam is Nienke Sinninghe en ik ben BIG geregistreerd GZ (gezondheidszorg)- psycholoog in Ede. In 2007 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit Utrecht. In 2010 heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ- psycholoog gevolgd bij het SPON in Nijmegen en de opleiding tot EMDR therapeut.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat er in mensen omgaat en hoe bepaalde klachten en patronen ontstaan. Wat ik heel belangrijk vind is de persoon die schuil gaat achter de klachten. Wie ben je? Waar ligt je kracht? Hoe kunnen we die zoveel mogelijk gebruiken? Ik denk graag in mogelijkheden, niet in beperkingen.

Na mijn studie psychologie ben  ik werkzaam geweest als docent aan de Universiteit Utrecht en als psycholoog en vestigingsmanager in een psychologenpraktijk. Ik heb hier, naast het behandelen van psychische problemen, specifieke ervaring opgedaan in studie- en arbeidsgerelateerde problematiek, coaching en begeleiding in re-integratietrajecten.

Voordat ik met mijn eigen praktijk begon heb ik zes jaar in de (basis en specialistische) GGZ gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende problematiek. Door mijn verschillende werkzaamheden heb ik een brede kennis en ervaring op het gebied van psychische problemen en specifieke ervaring opgedaan op het gebied van arbeidsgerelateerde problematiek zoals stress, overspanning en burn-out.

Ik ben geregistreerd als gezondheidszorg psycholoog BIG, en voldoe hiermee aan bepaalde kwaliteitseisen. U bent verzekerd van een goed opgeleide psycholoog, die onder het tuchtrecht van de wet BIG valt (www.bigregister.nl). Ook ben ik aangesloten bij de LVVP om aan alle kwaliteitseisen te voldoen (Kwaliteitsbeleid-LVVP-2020-II) . De behandeling van een gezondheidszorg psycholoog wordt vaak geheel vergoed door de verzekeraar (zie ‘’kosten’’).